Hvilket kamera?
Alt, hvad du virkelig har brug for i vejen for udstyr er et kamera, hvor du kan manuelt indstille fokus, lukkertid og blænde. Normalt disse dage, der ville betyde en digital SLR (selvom en film SLR ville være fint for selvfølgelig), eller en høje ende P & S-type digitalt kamera. Grunden til at du skal være i stand til at manuelt indstille kameraet er, at AE sandsynligvis ikke vil arbejde, plus du har brug for en eksponering på flere sekunder for at registrere fyrværkeri brister. Du skal også være i stand til at indstille fokus, da der kan være noget i rammen, når du åbner lukkeren (mere om det senere), så AF vil mislykkes.
Hvilken Linse?
Hvilken optik du har brug for, afhænger af hvor tæt du er på showet, men jeg brugte en 17-85 zoome ind på et EOS 20D til et show, der var omkring 1 / 2 mil fra mig. Det meste af den tid, jeg brugte brændvidde omkring 50mm. Sæt fokus på manuel og fokus på den afstand, hvor fyrværkeriet vil være fra dig. Hvis du zoomer, skal du sørge for at din linse holder fokus, når det zoomer, ellers kan du nødt til at koncentrere efter zoom. Canon EF-S 17-85 ikke mærkbart skifte fokus, når zoomet, eller hvis den gør brug af små åbninger såsom f8 og F11 masker enhver fokusforskydning. Også, da du vil blive skydning stoppes ned, behøver du ikke virkelig har brug for en hurtig linse og endda en forbruger zoom normalt giver gode resultater på f8 og f11.
Kameraindstillinger
Så hvad kameraindstillinger arbejde? Nå et godt sted at starte er med en 4s eksponering ved f8 med kameraet indstillet til ISO 100 (eller bruger ISO 100 film). Lukkeren er nødt til at holde åbent så lang tid at registrere stier af de forskellige komponenter i hvert brast. Du kan også prøve engagementer 2’ere og 8s, hvis du ønsker mere eller mindre brister taget til fange. Lysstyrken på stier afhænger af blænde og ISO-indstillingen, ikke på længden af eksponeringen. For meget lys fyrværkeri brister, kan stoppe ned til f11 give bedre resultater. Med så lange lukkertider brugen af et stativ er afgørende, og brugen af en form for fjernbetjening udløserknappen (enten kabel eller trådløst) er stærkt anbefales.
Hvornår skal man fotografere
Problemet er naturligvis, at du ikke kender i forvejen, hvordan lyse hver brast vil være, når det kommer, eller præcis hvor i himlen vil det være, så der er et element af held med at fange billedet. Hvis du venter, indtil du ser brast, vil det blive overtaget af den tid, du tager billedet, så du er nødt til at foregribe. Nogle gange kan du se raketten sporet går op, og det kan give dig et fingerpeg, når at åbne lukkeren. Ideelt set bør du ønsker at åbne lukkeren lige før den store skærm opstår.
Det er et hit og miss proces, men med digital du har råd til at affyre 10 skud / minut, så længe skærmen (normalt vises ikke vare mere end 15-20 minutter), selv om det ville få en smule dyrere, hvis du skød film. Det er værd varierende eksponeringstider og åbninger lidt, men bracketing omkring 4s på f8 og ISO 100 bør normalt give de bedste resultater.
Det er meget svært at få gode indramning (undtagen ved held), da du ikke ved præcis, hvor de store brister vil opstå eller hvor højt de vil være. Det betyder sandsynligvis, du bliver nødt til at beskære dine billeder lidt at få det bedste sammensætning. Sommetider kan du få heldige selv og få et skud, som har alt det rigtige sted.
De gode tips:
- • Brug et stativ. Du kan ikke greb kameraet i en tid eksponering, selvom du bruger en IS linse.
• Brug ISO 100. Fyrværkeri er lyse, og jo lavere ISO-indstilling, jo lavere billedstøj.
• Medmindre du er en rigtig lang vej fra fyrværkeriet, bør en bred på kort tele linse være fint.
• Stop ned til omkring f8, måske f11. Dette vil give dig de skarpeste billeder og tillader en lang eksponeringstid.
• Prefocus objektivet og skifte til manuel fokus.
• Prøv lukkertider fra 2’ere til 8s. Jo længere eksponering, vil længere stier være.
• Åben lukkeren, mens fyrværkeriet er på vej op, ikke når tanken eksploderer.
• En fjern udgivelse vil være nyttigt. Brug en, hvis du har en.
• Optag masser af billeder. Nogle vil arbejde, nogle vil ikke. Det er et spørgsmål om held. Jo mere du skyder, desto heldigere bliver du kan få!
Nyd at at være fotograf ved fyrværkeri og fotografer løs til nytår. Nøglen er øvelse. Læs mere om fotografering her